Фандъкова: До 3 години трябва да има място за всяко дете в детска градина

0
10
Йорданка Фандъкова

Районните кметове вече са мобилизирани да търсят терени за изграждане на детски градини с парите, отпуснати от държавата

Предстои внасянето на нова тригодишна програма на София за строителството на детски градини. До 3 години за всяко дете над 3-годишна възраст да има място в детска градина в София, както и да бъдат увеличени местата в яслените групи. Тази амбиция си е поставила общината, съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова.

„Беше намерено решение, без да се ангажира финансово общината, за да може да използваме тези средства за строителство. Резонно е родителите да бъдат компенсирани, но по-важно е да ускорим отварянето на нови места, за да могат децата да посещават детските градини“, заяви Фандъкова.

Районните кметове вече са мобилизирани да търсят терени за изграждане на детски градини с парите, отпуснати от държавата.

Кметицата увери, че училищата и детските градини са готови да посрещнат децата на 15 септември и в тях ще се прилагат всички мерки за сигурност.

„Нашият ангажимент е финансово да подпомагаме училища, които имат проблеми – било то с топлата вода или някакви материали. Най-важна е организацията, която правят директорите“, коментира тя.