Черепно-мозъчна травма е причина за смъртта на красавицата с джета

0
49
Андрияна Баева Снимка: фейсбук

Състоянието на спътника й е все още тежко

Загиналата при инцидента с джета в морето край Балчик 27-годишна Андрияна Баева е получила черепно-мозъчна травма, съобщиха от Окръжната прокуратура в Добрич за воденото разследване.

Тежкото произшествие стана на 22 август източно от централния плаж в града. Красимир Н. /47 г./ при управлението на собствения си джет попада на далян, на който дървените колони са свързани със стоманени въжета, припомнят от прокуратурата. Въже първо удря Красимир, който пада във водата, после и Андрияна, която загива на място. При аутопсията е установено, че младата жена е получила и контузия на мозъчния ствол и друга травма.

Управлявалият джета, който е настанен за лечение в МБАЛ – Добрич, е в средно тежко състояние, интубиран и не може да бъде разпитан, каза окръжният прокурор Радослав Бухчев. И на двамата са взети проби за алкохол и наркотици, като резултатите се очакват.

Държавното обвинение е изискало информация от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за статута и функционирането на даляна, а от „Морска администрация“ – за регистрацията на джета.

Андрияна Баева е родом от балчишкото село Сенокос. Красавицата има 5-годишно момченце, самотна майка. Печелила е много конкурси за красота, била е модел, а в последно време работела в дискотека в Каварна.