Шофьорът на НСО, блъснал детето, е късан два пъти на изпити на службата през последните 2 г.

0
293
президент
Снимка: архив

Автомобилът е извозил секретаря на президента по външна политика Димитър Арнаудов и на връщане е ударил 14-годишното момче

Шофьорът на НСО, блъснал детето, е късан два пъти на изпити на службата през последните 2 г., съобщи „24 часа“. Той е на 28 години и работи в НСО от 3 г. Това, че не е издържал изпитите, е описано в документацията на службата.

В НСО се говори, че бащата на шофьора е много близък приятел на бившия шеф на службата Данчо Дяков – двамата са били колеги във Военната полиция, твърди „24 часа“.

Снощи служителят на НСО е откарал секретаря на президента по външна политика Димитър Арнаудов и на връщане е ударил 14-годишното момче.

То е в Окръжна болница в тежко, но стабилно състояние. „Момчето е в реанимация. Има средна черепно-мозъчна травма с мозъчен оток. Има по-тежка лицево-челюстна травма, която ще подлежи на оперативна интервенция. Има контузия на гърдите и белия дроб и счупена ръкат.  Все още не можем да кажем, че няма опасност за живота”, заяви по-рано днес изпълнителният директор на УМБАЛ „Св.Анна” д-р Славчо Близнаков.

„НСО е под юрисдикцията на президентството. Не смея да се меся. Що се отнася до инцидента с детето беше хубаво по-бързо да излезе информацията. Трябва коректно да се каже кой е бил в колата. Сравнете прессъобщенията от катастрофата с Караянчева и вчерашния инцидент”, каза министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел.

По случая се води разследване под ръководството на военната прокуратура.