Шофьорът, убил четирима в село Белгун, не е имал нарушения на пътя досега

0
16
Снимки: Монитор

Тежката катастрофа е предизвикана от висока скорост. Опровергана е версията на свидетел, че е имало гонка между две коли

Пътно-транспортното произшествие в каварненското село Белгун, при което загинаха четирима и бяха ранени трима души, е предизвикано от висока скорост и загуба на управление на автомобила, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Окръжната прокуратура в Добрич започна досъдебно производство за тежкия инцидент, който стана на 17 август около 17.20 часа. Както БТА вече съобщи, сред загиналите са две братчета – на една и 12 години, тяхната майка, която е на 40 години, и 41-годишен мъж. Всички те са били пометени на тротоара в центъра на селото от лек автомобил „Форд Фокус“.

Сред ранените е 8-годишното братче на загиналите деца. То е настанено с фрактура на челюста и травма на белия дроб във варненската болница „Света Анна“ от снощи, посочват от пресслужбата на Апелативната прокуратура. В ортопедията на МБАЛ-Добрич е 58-годишен мъж с фрактура на ключица и шиен прешлен. В тежко състояние в реанимацията на болницата в Добрич е и водачът на автомобила, причинил пътно-транспортното произшествие. На 36-годишния Антон А. е направена операция заради черепно-мозъчна травма, получена при катастрофата. Все още съществува опасност за живота на 8-годишното момче и на шофьора, допълват от държавното обвинение.

Опровергана е лансираната от свидетел версия за инцидента, че е имало гонка между два автомобила, информират от прокуратурата. В късния следобед Антон А. се качил на „Форд“-а и с висока скорост отишъл до близкото село Септемврийци, а после се върнал. По пътя към Белгун изпреварил с висока скорост друг автомобил. В центъра на селото изгубил контрол над колата, навлязъл в насрещната лента и преминал през тротоара. Блъснал се в ниска бетонна ограда, която преодолял, и се ударил в дърво. Колата се преобърнала от удара по таван.

Антон А. е правоспособен водач от седем години и няма нарушения на пътя, според справка на „Пътна полиция“. Взета му е проба за алкохол и наркотици.