Шофьор мина през протестиращи, блокирали кръстовище – пострада момиче

0
150
Блокада на едно от кръстовищата снощи. Снимка: архив

От СДВР предупреждават, че има напрежение между водачите и протестиращите. Предотвратени са няколко опита за саморазправа

Създава се напрежение между протестиращи и шофьори в София, предупреждават от СДВР. „Благодарение на бързата реакция на полицията вчера са предотвратени няколко опита за саморазправа”, обясни Радослав Стойнев, началник на отдел „Охранителна полиция” при СДВР.

Инцидент все пак е имало на кръстовището на бул. „Фритьоф Нансен” и „България”. Там шофьор не е бил съгласен с протестиращите и въпреки блокадата той минал през кръстовището.

След това в дежурния център на СДВР е постъпила информация за 19-годишно момиче, което е потърсило помощ в „Пирогов” с болки в крака.

От СДВР не уточниха какво точно се е случило – дали колата е минала през крака й, или я е бутнала. От полицията заявиха само, че разследват случая. „Ако бъде констатирано нарушение от страна на водача, ще бъде санкциониран по Закона за движение по пътищата”, обясни още Стойнев.

Момичето е в добро състояние. Освободена е от болницата.

СДВР предприема съответните мерки за изтегляне на автомобилите, попаднали в блокадите, и осигуряване на алтернативни маршрути.