Прокурор за боя пред дискотека в „Слънчев бряг“: Издирва се мъжът, ритал падналото на земята момичето

0
62
Насилие от охранители пред дискотека в Слънчев бряг, мъж удря момиче на земята Кадър: Фейсбук/Ивон Младенова

Разследването продължава

Продължава разследването на насилието над момиче и момче пред заведение в „Слънчев бряг“ в присъствието на охранители. С установяването и разпитите на множество свидетели ще се установи доколко служителите на охранителната фирма са превишили своите права. Разследването е в много начален етап, издирва се лицето, което не е с униформа на охранителната фирма, за което на записа се вижда, че рита момичето. Това обясни районният прокурор Мария Маркова.

Появиха се кадри, на които се вижда как мъже ритат паднало на земята момиче. При опит да ѝ помогне, на земята е повален и младеж. Клипът е заснет в събота около 4.30 през нощта.

Полицията и прокуратурата започнаха проверки. Според свидетели двамата младежи са били в неадекватно състояние и са се държали арогантно в дискотеката. Мария Маркова сподели, че в РП-Бургас е образувано досъдебно производство за лека телесна повреда по хулигански подбуди.

По думите ѝ задържаните са дошли от вътрешността на страната с цел забавление. Предполага се, че са им взети проби за употреба на алкохол и наркотици. „Неадекватното им поведение сочи, че са употребили значително количество алкохол“, заяви тя пред „Нова“.