Ще има великденски добавки за пенсионерите, заделени са общо 50 млн. лв.

0
43
пенсиониране
Снимка: архив

До 1500 тона пакети хранителни продукти има готовност да раздаде държавата на всички нуждаещи се

Кабинетът ще даде за Великден на най-нуждаещите се пенсионери добавки за общо 50 млн. лева, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Държавата ще отдели 1 милиард лева и за работодателите по схемата 60 на 40, ако запазят работниците си, вместо да ги съкратят. От цял свят българите се прибират в България, че е най-сигурно. Никой не иска да стои там. Бсички се прибират. И то говорим за стотици хиляди. И аз им се радвам. Надявам се след кризата да останат тук и да работят“, каза министър-председателят.

Правителството заделя общо 4,5 млрд. лева за социални и иконмически мерки.

„Към момента не се знае колко ни струва епидемията от коронавирус, но премиерът очаква да е много. По думите му това ще се разбере по числата в края на месеца. „Така че, колко ще дойде сметката и дали тези 4,5 милиарда… Аз мисля, че няма и да са достатъчни“, обобщи Борисов.

„Опитали сме чрез мерките да покрием всички ситуации от живота, в които може да попадне един човек в следващите няколко месеца“, обясни финансовият министър Владислав Горанов.

„Държавата не е създала социалната си система по повод на кризата, имаме доста модерна система, която разглежда всички възможни системи“, припомни той.

„До 1500 тона пакети хранителни продукти имаме готовност да раздадем на всички нуждаещи се“, добави и социалният министър Деница Сачева на брифинга в МС.