1 час по-малко ще тече вода в Перник

0
12

Целта е режимът да се уеднакви за всички квартали и населени места, коментира кметът Станислав Владимиров

С един час по-малко ще текат чешмите на перничани при новото режимно водоподаване, което влиза в сила от днес, съобщи общинският пресцентър.

Вместо в 14.00 часа, водата в домовете на перничани ще идва в 15.00 часа и ще тече до 22.00 часа. Този часови график важи за централната градска част, кварталите „Тева“, „Мошино“, „Изток“, град Батановци, селата Люлин, Мещица, Витановци, Кладница, Драгичево и Рударци и селището „Делта Хил“.

Пернишките квартал „Църква“, „Ралица“, „Могиличе“, районът на бившия профилакториум, селата Големо Бучино, Дивотино и кв. „Кало“ в Рударци ще получават вода от 16.00 часа до 23.00 часа. Водоподаването за селата Богданов дол, Черна гора, Ярджиловци и Лесковец, блоковете в квартал „Бела вода“ и махала „Шевърляк“ в квартал „Калкас“ ще бъде с начален час 17.00 часа до 22.00 часа.

Така областният център Перник и околните села ще продължат с едноразов режим, като водата ще тече по седем часа следобед, вместо по осем, както досега.

Целта е режимът да се уеднакви за всички квартали и населени места, като всички получават вода,а не някои да нямат с дни, коментира кметът Станислав Владимиров.