15 години затвор за мъж, убил жена след спор за дрога и пари в Кюстендил

0
11

Намушкал я в корема и заспал до нея

Мъж бе осъден на 15 г. затвор за убийство на жена в Кюстендил. Той е бил предаден на съда с обвинителен на окръжната прокуратура, съобщиха от обвинението.

Подсъдимият е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления от общ характер. Живеел под наем на квартира на ул. „Априлско въстание“ в Кюстендил, като обитавал сутерена, състоящ се от кухня, стая и мазе. Мъжът имал дългогодишно познанство с жената, с която поддържал отношения.

На 13 май 2018 г. тя е била в обитаваната от него квартира, където употребили няколко вида наркотици, консумирали и алкохол. Между тях възникнал скандал по повод пласиране на дрога и парични дългове, прераснал в сборичкване.

В един момент мъж взел голям нож и нанесъл с него два удара на жената в корема. Пострадалата паднала на пода, а подсъдимият се опитал да спре силното кървене с покривало. Под влиянието на алкохола и наркотиците заспал до нея.

След като се събудил два часа по-късно, той видял лежащата жена, която не давала признаци на живот. Издърпал я в съседното помещение и я завил. Почистил кръвта по пода в коридора, преоблякъл се и излязъл с негов познат да пият алкохол. На следващия ден заминал за София

На 17 май 2018 г. майката на пострадалата подала молба в Районното полицейско управление за обявяване на дъщеря й за общодържавно издирване. Междувременно подсъдимият се върнал в Кюстендил, където известно време се укривал при негова позната.

На 28 май 2018 г. той отишъл в полицията, където направил пълни самопризнания за извършеното от него убийство. От изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че непосредствената причина за смъртта на жената е остра кръвозагуба в резултат на прободно-порезни наранявания в областта на корема.

Осъдителната присъда може да бъде обжалвана и протестирана пред Софийски апелативен съд.