17-годишно момче колабира след употреба на райски газ в Пловдив

0
66
Снимка: pixabay

Инцидентът е станал в клуба, в който беше проведена полицейската акция миналия уикенд

17-годишно годишно момче колабира в дискотека в Пловдив след употреба на алкохол. По думите на бащата, бившия футболист Георги Какалов, синът му е употребил и райски газ, предава бТВ.

От полицията също потвърдиха, че непълнолетният е употребил райски газ. Инцидентът е станал в петък срещу събота вечерта в дискотеката, в която беше проведена полицейска акция миналия уикенд.

Момчето е билo в нощното заведение заедно със свои приятели. Майка му е попълнила декларация, че го пуска на дискотека заедно с пълнолетен придружител. Към 1 часа след полунощ момчето колабирало. Приятелите му викнали Спешна помощ, било е прието в болница и няколко часа е било в безсъзнание.

Към момента състоянието на младежа е добро и той си е вкъщи.

Бащата е поискал да му бъдат направени тестове за алкохол и наркотици. Пробата за алкохол показала 0,6 промила, няма открити наркотици.

Собственикът на дискотеката заяви за бТВ, че „няма сведения момчето да е употребявало балон с райски газ. Вътре не се продава райски газ. Вероятно момчето или негови приятели са внесли балона отвън“, казва Диан Найденов.

Райският газ е забранен за продажба в закрити помещения, забранен е и за употреба от лица под 18 години.