19 млн. лв. по-малко събрани от данъци в София, с 12,5 млн. намалели приходите от транспорта

0
17
Йорданка Фандъкова

Подготвяме актуализация на бюджета на Столичната община, каза кметът Йорданка Фандъкова

Подготвяме актуализация на бюджета на Столичната община, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от пресцентър на СО.

Общо 19 млн. лв. по-малко са събрани от местни данъци и такси, 6,5 млн. лв. по-малко са приходите на транспортните дружества „Метрополитен“, „Столичен автотранспорт“ и „Столичен електротранспорт“. Общо 6 млн. лв. по-малко са приходите на Центъра за градска мобилност от продажбата на билети и от неработещите зони за паркиране.

„Със стабилизиране на времето ще продължи извършването на дезинфекция на улици и булеварди. Не е спирала дезинфекцията на всички контейнери за отпадъци и на пешеходните подлези, както и на рискови квартали и около болниците“, каза кметът Фандъкова.

Тя отправи и призив. „За предстоящите празници – Цветница и Великден, моля софиянци да останат вкъщи, да отбележат празника със семействата си, да се помолят заедно в дома си. Ще поискам от Светия синод спазването на строги правила за дезинфекция и недопускане на струпването на хора“, заяви Фандъкова.

Подготвен е първият пакет от мерки, с които да подпомогнем малкия и средния бизнес в София, които са най-силно засегнати от ограниченията в борбата с коронавируса. Това са мерки в помощ на най-засегнатите сектори и включват – данъчен пакет, пакет с административни услуги, информира столичният кмет Йорданка Фандъкова.