2 000 бутилки трапезна вода от фирма на родителите на зам.- областен за СИК-овете в Хасково, нямало конфликт на интереси

0
168
Водата била дарение.

Половината била платена от държавата, другата дарение

Трапезната вода, която в изборната нощ ще се раздава на членовете на СИК, които чакат, за да си предадат материалите, днес пристигна в зала „Дружба“. 2000 бутилки, от които 1000 дарение, са осигурени от фирма, собственост на родителите на заместник областният управител Мартин Узунов, съобщава Haskovo.live.

Самият той присъства при пристигането на камиона в спортната зала. Пред наш репортер Узунов заяви, че половината от водата е платена от държавата, другата половина е дарена от фирмата.

Няма конфликт на интереси“, категоричен е заместник областният управител. Според него, друга фирма не е предложила дарение. Не стана ясно дали официално от Областна администрация са търсили такова и след като има бюджет за изборите, защо пък се налага изобщо да се дарява.

Фирмата е обявена за продан.

Официално фирмата, която бутилира водата, е собственост на родителите на Узунов. Управител е баща му, а името на Узунов – младши не фигурира в ръководното тяло. От публикация в ОLX, от 7 юли тази година, става ясно, че фирмата е обявена за продан. Обявата е пусната от Мартин Узунов, който я е подписал в качеството си на заместник управител на дружеството.