35-има станаха жертвите на земетресението в Албания

0
13
Снимка: Тв Европа

Над 650 са ранени. Издирването на затрупани хора продължава въпреки студа и дъжда

Броят на жертвите на мощния трус в Албания продължава да расте. Спасителни екипи се надпреварват с времето в търсене на оцелели под развалините в най-засегнатите градове – Дуръс и Туман. Работата по издирването на затрупани хора продължава въпреки студа и дъжда.

По последни данни загиналите при труса с магнитуд 6,4 по Рихтер, който удари адриатическото крайбрежие на страната, са 35-ма души. Над 650 са ранените. Под руините са извадени живи 45-ма души.

Страната продължава да се тресе, като вчера вечерта беше ударена от ново земетресение с магнитуд 5,3. Премиерът Еди Рама предупреди сънародниците си, че данните за жертвите не са окончателни и че броят на загиналите вероятно ще се увеличи. На извънредно заседание на правителството беше обявено извънредно положение в Дуръс и Тирана.

Хората, останали без дом, са настанени в палатки. Осигурена им е храна. На помощ на пострадалите от бедствието е изпратена армията. Еди Рама се срещна и със семейства на загинали, като обеща цялата подкрепа на държавата.