44-ото Народно събрание приключи мандата си

0
24
Снимка: архив

194 от общо 240 депутати отидоха на работа в последния работен ден

194 от общо 240 депутати отидоха на работа в последния работен ден на 44-ото Народно събрание. По предложение на лидера на „Воля“ Веселин Марешки те станаха на крака и ръкопляскаха на лекарите, медицинските сестри и персонала в болниците, които са на първа линия по време на пандемията.

В края на последното заседание, преди председателят Цвета Караянчева да удари последния звънец, в залата прозвучаха химните на България и на ЕС.

Този парламент ще се запомни с това, че започна мандата си в една сграда, а го приключи в друга. След дълъг и скъп ремонт бившият Партиен дом стана мястото, където се провеждат заседанията на НС.

44-ото Народно събрание е първото, което успя да изкара пълния си мандат, нещо което не се е случвало от 2009 г.

То е провело за изминалите четири години общо 487 заседания, на които са били приети 497 закона и са внесени 829 законопроекта.

Председателят на НС Цвета Караянчева призна, че всеки депутат ще отнесе различни спомени за изминалите 4 години.

„Скоро местата си ще заемат новите депутати, някои ще са ветерани, други за първи път ще седнат на депутатските банки. На бъдещите депутати ветерани да пожелаем да носят поуката от изминалите грешки, а на тези, които за първи път ще влязат тук, да пожелаем да не забравят обещанията си“, каза тя.

В декларациите си преди да удари последния звънец от ГЕРБ акцентираха върху нуждата от консенсус, БСП заложи на критики срещу мнозинството, от Обединени патриоти посочиха кои предизборни обещания са успели да изпълнят.