50 души блокираха границата при Капитан Андреево

0
277
Снимка: Монитор

Те протестират срещу автобусите с български изселници, които пътуват в изборния ден

Около 50 души блокираха границата с Турция тази сутрин. Те протестираха срещу автобусите с български изселници, които пътуват в изборния ден. Протестиращите носеха плакати с надпис “Ердоган, долу лапите от България!”. Според протестиращите Турция се меси във вътрешните работи на България, съобщи „Монитор“.

“Не представляваме никоя партия! Ние сме българската държава!”, каза бизнесменът от Хасково Веселин Илчев, който твърди, че е организатор на протеста.

Според източници на Монитор няма организирани автобуси с български изселници от Турция. Пътуват само автобусите по редовни линии. По тях се движат около 20 автобуса от Истанбул и Бурса до София и Кърджали. Още толкова са международните редовни линии до Сърбия, Румъния, Австрия и Германия.

На място има сили на полицията и жандармерията, които са многократно повече от протестиращите. Водят се преговори за организация на блокадата. Ще се пропускат автобуси през определени времеви “прозорци”. Очаква се протестът да продължи до края на изборния ден.