6 г. и 8 мес. затвор за молдовец, взривил банкомати в София и Пловдив

0
10
Снимка: TrafficNews

Задигна със съучастника си близо 300 хил. лв., които не са намерени. Другият крадец се издирва

Върховният касационен съд потвърди присъдата от 6 г. и 8 месеца на молдовеца Евгени Недялков, който взриви два банкомата – в София и в Пловдив, като от втория банкомат открадна 214 хил. лева, съобщи TrafficNews.

Младият мъж се сдоби с обвинение за взривяването на двете устройства с цел грабеж на обща сума от 292 880 лева, като деянието е извършено в съучастие с друго лице от Украйна.

Двамата обрали банкомата в София два дни преди удара в Пловдив. Използвали са същите способи, както и кола, чиито номера са били крадени и сменяни. 22-годишният младеж от Молдова бе задържан малко след двата обира, осъществени между 5 и 7 юли 2018. Оттогава той е в ареста, а украинският му партньор Илия Карпов е установен, но не е задържан.

По време на процеса в Окръжния съд молдовецът призна вина и бе готов да сключи сделка с прокуратурата. Условието бе, Недялков да възстанови 10% от откраднатата сума, или 20 хиляди лева. Това така и не се случи, тъй като семейството му, а и самият той нямали финансовите средства.