65.8% от учителите в прогимназията искат дистанционно обучение

0
18
Снимка: Pixabay

Анкетата е направена сред 6100 педагогически специалисти

71,2% срещу 28,8% от педагогическите специалисти подкрепят започналото вече дистанционно обучение в гимназиален етап, а 65,8% биха подкрепили започването на дистанционна организация в прогимназията от 3 ноември, сочи проучване на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Анкетата е направена сред 6100 педагогически специалисти в рамките на четири дена.

В момента 671 са заразените учители, но в тази бройка не влизат учителите, които са в карантина заради позитивен тест на член от семейството или в случаите, когато детето на учителя е карантинирано поради карантиниран клас или група в детска градина.

Ръководствата на образователните институции са в огромно затруднения да осигурят замествания, дори и при 10% болни учители, затова дистанционният режим е единственият изход.

По отношение на начален етап 53,1% срещу 46,9% смятат, че не трябва да се преминава на дистанционно обучение. Този отговор се базира на относителната консолидация на класовете в начален етап.

Подобен е резултатът – 56,5%, срещу преминаване на детските градини в дистанционен режим. 69,9% от анкетираните смятат, че висшите училища трябва да преминат в обучение в електронна среда от разстояние.