Хотелиерите и ресторантьорите искат 9% ДДС

0
26
Снимка: архив

Асоциацията им готви протести

Управителният съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ и областните ръководства се събират във Велико Търново, за да приемат обща петиция и да обявят намеренията си за бъдещи стачни действия, съобщава БНР.

Целта на срещата е да се приеме стратегията за протестни действия на заетите в бранша, съобщи Петър Стефанов, председател на БХРА във Велико Търново.

Хотелиерите и ресторантьорите искат ДДС да бъде намален на 9%. Настояват и за намаляване на административния произвол над малкия и средния бизнес. От БХРА искат и законови промени за регламентиране на бакшиша. Недоволството се очаква да започне с поставяне на надписи: „Протест“ на заведенията. След това е възможно и да се стигне до затваряне на заведения за един ден, поясни Петър Стефанов. Ако и това не даде резултат, от БХРА предвиждат представителите на бранша да се организират в масов протест в София, като може да има и дългосрочно затваряне на обектите. Бармани и сервитьори, се заканват да обслужват клиенти с жълти жилетки от 25 януари.