Борисов: ДДС за книгите ще бъде намален от 1 юли

0
17
Снимка: МС

Манолова за какво ли не се е кандидатирала, коментира премиерът

Премиерът Бойко Борисов беше лаконичен по отношение на заявката на Мая Манолова да се яви и спечели парламентарните избори.

Тя за какво ли не се е кандидатирала. Познавам я толкова добре, че не искам да я коментирам. Каква ли не е ставала“, заяви министър-председателят по време на инспекция на ремонта на стария път между Пловдив и Пазарджик при Малко Конаре.

Борисов поздрави всички българи по случай 24 май – Денят на българската просвета.

ДДС за книгите ще бъде намалено, когато предложените промени за това минат на второ четене в Народното събрание“, уточни премиерът по повод искането за 9% ДДС върху книгите.

Намаляването на ДДС върху книгите ще ги направи по-атрактивни за читателите. По принцип намаляването на този данък увеличава рентабилността на съответното производство. Така че в конкретния случай това е един от двата варианта – или да намалят цените на книгите и да ги направят по-достъпни, или да направят производството или издателството по-рентабилни“, допълни финансовият министър Горанов.

На инспекцията присъства и кметът на Пазарджик Тодор Попов, който коментира казуса с Васил Божков и СМС-ите с Владислав Горанов.

Всички сме минали по тази пързалка. Всички сме къпани с такава хладка вода, но прекалиха… Човек като има високи цели, да си ги гони. Считам, че Влади се справя изключително успешно, харесваме го, защото така трябва да се прави. Аз не съм от ГЕРБ, но е важно да се каже какво е направила държавата за училищата и стадионите. От БСП си говорят, но тук стадион, асфалт, саниране, мост, училища са направени благодарение на управляващите“, заяви Попов.