7 наркодилъри задържани в Пловдив

0
35
Снимка: архив

Иззети са дрога, електронни везни, телефони

Седем души са задържани при спецакция срещу наркоразпространението в Пловдив. съобщи МВР.

Иззети са над 73.5 г метамфетамин на кристали, множество таблетки с психоактивно вещество, амфетамин, 2 електронни везни и мобилни телефони.

Специализираната полицейска операция за противодействие на разпространението и употребата на наркотици е проведена на 6 ноември от служители на отдел „Криминална полиция” и сектор „Специализирани полицейски сили” в Пловдив.

На Голямоконарско шосе в момент на сделка с наркотици са заловени трима мъже и четири жени, придвижвали се с два автомобила – „Ауди” и „Рейндж Ровър”.

При последвалите лични обиски и претърсвания в колите и на два частни адреса разследващите са иззели над 73.5 г метамфетамин на кристали, 4 стъклени лули и 2 електронни везни със следи от наркотичното вещество, 100 таблетки клонарекс, пакетче амфетамин и мобилни телефони.

По случая е образувано досъдебно производство. Седмината, на възраст между 21 и 45 години, са били задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Впоследствие на двама от тях са повдигнати обвинения и мярката им за задържане е удължена до 72 часа.