8-дневното бебе Атанаска е починало час след като било докарано в болницата

0
52
Болница "Св. Георги"

Мляко попаднало в дробовете му

8-дневното бебе Атанаска е починало на 29 септември час, след като е било докарано в университетската болница „Св. Георги” в Пловдив.

„Детето е постъпили с влошени показатели. Въпреки всички необходими реанимационни действия е починало. Аутопсията е направена в понеделник, но не са излезли резултатите. Чака се и хистологичното изследване“, съобщиха от болницата.

Новороденото е било докарано в тежко състояние първо в Спешния сектор на асеновградската болница. То е било със затруднено дишане, а лекарите са открили мляко в трахеята, което е било отстранено. Специалистите са стабилизирали бебето, доколкото това е било възможно. След извършване на необходимите спешни процедури, новороденото, придружено от лекарски екип, е било транспортирано с линейка към Пловдив.

Атанаска е родена в Акушеро-гинекологичното отделение на лечебното заведение в Асеновград, а родителите са от село Боянци. Момиченцето е първа рожба в ромско семейство, което създало много добри условия за отглеждането му. Раждането е преминало нормално и след пет дни престой детето е било изписано напълно здраво.