90 акта съставени в София на хора без маски през уикенда

0
11
Георги Хаджиев Снимка: МВР

От началото на извънредното положение над 500 са глобени в столицата за неспазване на мерките срещу епидемията

От началото на извънредното положение в София до момента съставените актове са над 500. Само за изминалия уикенд са около 290, от които 90 акта са на хора без маски на обществени места, обяви директорът на СДВР  Георги Хаджиев пред БНТ.

Надяваме се, че за предстоящите великденски празници хората ще се осъзнаят, че е необходимо да си останат по домовете си, каза още старши комисар Георги Хаджиев.

По думите му столичани в събота не са били много дисциплинирани. „Вчера обаче ситуацията беше коренно различна. За Великден ние проведохме срещи с представители на Светия Синод и църковните настоятелства. СДВР ще има ангажимента да обезпечава обществения ред около църквите. Организацията в самите църкви е ангажимент на църквата. При искане от страна на свещениците полицията ще съдейства. В прилежащите територии ще има засилено полицейско присъствие и ще предупреждаваме гражданите да спазват противоепидемичните мерки“, уточни гл. комисар Хаджиев.

„Ще положим максимални усилия да обособим КПП-та и да се опитаме да отделим потоците и да не допускаме струпване на хора“, поясни шефът на СДВР.

Абсолютно целият ресурс на СДВР е ангажиран в контрола по спазването на противоепидемичните мерки. В момента освен охранителния състав, на улицата е и оперативният състав и колегите осъществят контрол по спазването на мерките.