Адвокат Петър Илиев – кандидатът на ИТН за премиер?

0
258
Петър Илиев

Той е главен асистент в СУ „Св. Климент Охридски“

Петър Илиев е най-вероятното име на новия премиер, съобщава „24 часа“. Така Пловдив, откъдето идват основните кадри за екипа на президента Румен Радев и служебното правителство, ще излъчи и министър-председател на „Има такъв народ“.

Не е ясно дали той е предложение на президентския секретар Пламен Узунов, който подбира пловдивските кадри. Според определени източници е близък и до „Демократична България“.

Петър Илиев отговаря на редактирания портрет от партията „Има такъв народ“ – да не е участвал във властта от името на която и да е партия. Той беше номиниран от Слави Трифонов за правосъден министър в правителството с премиер Николай Василев, от което по-късно лидерът на ИТН се отказа под натиска на ДБ. Илиев е лауреат на приза „Адвокат на годината“, който му бе връчен от бившия служебен премиер на Радев проф. Огнян Герджиков. Той е главен асистент в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски” от 2006 г. досега.

Преподава конституционно право, организация на правозащитните институции и правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища. Петър Илиев е доктор по право.