Агенти на ДАНС търсят кой даде на ПИК записите от хотел „Хаят“ с Петков и Бориславова

0
371
Вечерята в хотел "Хаят" в Солун

Връчиха призовка на издателя Недялко Недялков. „Това са последните гърчове на отиващия си режим“, написа във фейсбук журналистът

Двама агенти на ДАНС, пратени от премиера Кирил Петков, днес влязоха в редакцията на агенция ПИК и ми връчиха призовка да се явя утре сутрин в 10 на разпит, съобщи във фейсбук издателят на агенция ПИК Недялко Недялков.

„Тормозът над една медия продължава, с всички средства на институционалния терор.
ДАНС е информационна, а не разследваща служба. По никакъв повод няма право да се рови в журналистически материал, да изисква източници на информация. Това евентуално могат да правят прокуратурата и МВР. В случая Кирил Петков ползва службите за сигурност за частни цели“, коментира Недялков.

„Според анонса на агентите в ДАНС ме викат заради „статията за премиера в Солун“.
Вероятно ще ме натискат да издам откъде имаме видеото от хотел „Хаят“, на което Петков и говорителката му говорят за F-16. Докато в това време би трябвало да бъдат на „срещата с лидерите“.

Няма да ме уплашат. Навремето ДАНС, по заповед на друг премиер – Сергей Станишев, ми образува цяло оперативно дело „Галерия“. Подслушваха ме и ме следяха три месеца. Вече съм играл тази игра.

Която власт се е заяла с медиите, не е свършвала добре.

Който иска, да заповяда утре в 10 пред ДАНС. Ще разкажа интересни неща. Например, как контраразузнаването на България тормози журналисти, вместо да опазва националната сигурност.

Това са последните гърчове на отиващия си режим“, пише Недялков.