Александър Иванов: Бензинът е по-евтин с 60 ст., откакто ПП не са на власт

0
43
Александър Иванов

Сега се поздравяваме с 16 км от „Хемус“, а ако управляваше ГЕРБ, щеше да бъде завършена цялата магистрала до Варна през 2024 г., казва депутатът

„Сега се поздравяваме с 16 км от „Хемус“, а ако управляваше ГЕРБ щеше да бъде завършена цялата магистрала до Варна през 2024 г. Ние отделихме 500 млн. за инфраструктура, които изчезнаха по времето на ПП. Откакто не управляват ПП, цената на бензина спадна със 60 стотинки“, заяви Александър Иванов от коалицията ГЕРБ-СДС.

По думите му няма и евтини дърва, обещани от ПП.

„Инфлацията е рекордна, българите обедняват със скорост без аналог. ПП са новата лява партия. Нямам отговор за какво похарчи 9 млрд. Асен Василев. Вчера всички се обединихме около максимален таван на цената на електроенергията за небитовите потребители. За нея има и средства. За всички други неща няма, включително за 16 нови мерки на ПП. Трябва да се теглят 15 млрд. лева“, обясни той за Нова нюз.

Според него през 2025 г. само за лихви на годишна база държавата ще дава 2,7 млрд., ако не се тегли нов дълг.

„Трябва да се оптимизират много пера и начини на функциониране на държавата. Крайно време е да се сложи на тази 1,5 година безизходица и безвремие. ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандат на ПП“, категоричен бе Иванов.