Александър Иванов: Новият кабинет ще прилича на „Беров“ и „Орешарски“

0
64
Александър Иванов

И ще има техния кратък живот, прогнозира депутатът от ГЕРБ

„Самата конфигурация, заявена от ИТН, да не се влиза в коалиции, означава, че ще се сформират мнозинства по интереси, сходна беше ситуацията и при предходните избори, защо не поискаха тогава подкрепа от ГЕРБ, която им беше декларирана. Сега е неизбежно да се влезе в коалиция с БСП и ДПС. Затова смятаме, че правителството ще прилича на тези на Любен Беров и Пламен Орешарски“, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Иванов пред „Нованюз“. Той смята, че приликите между правителството на Орешарски и това, което предстои да се сформира, са твърде много и му предрече сходен живот.

„Виждаме, че ИТН добре комуникират с Радев и предполагаме, че и той може да предложи някои от министрите в следващото правителство. Не сме видели още състава на евентуален кабинет, за да кажем нашата парламентарна група как ще реагира. Стана видно при избора на председател на НС как ще се формират мнозинствата, добави той.

„Комисията за ревизията на Мая Манолова по време на 45-ото НС беше превърната в цирк, затова не участвахме в гласуването. При излъчването на членове на временни комисии, се случи прецедент – новите управляващи изолираха единия представител от ГЕРБ, затова решихме да не участваме“, обясни той. По думите му по този начин честността и прозрачността са били заметени.

„В петък в НС Рашков отправи заплахи към най-голямата партия, същото се случи и по времето на Орешарски, когато друг господин заплаши отново представител на ГЕРБ“, каза депутатът от ГЕРБ“, заяви Иванов.