Алена Щерк убита с множество удари в главата, заподозрян е приятелят й

0
107
Виктор Спига

Според прокуратурата той откарал трупа с колата на жертвата до Батановци

Множество удари по главата са причина за смъртта на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир. Това съобщиха на съвместен брифинг от полицията и прокуратурата.

„Сигналът за изчезналата Алена Щерк е подаден от близки на убитата в петък. Първоначално разследването е образувано за отвличане. В събота се налагаше много експедитивно да се действа, за да могат да бъдат обезпечени доказателствата, бе сформиран екип от прокурори. Протоколите към момента на следствените действия са одобрени. Иззети са данни от трафика за проследяване на мобилните телефони. Още в събота беше издадена Европейска заповед за арест до Република Италия“, разкриха криминалисти.

„Имаме официална информация, че заподозреният е задържан в Италия. По отношение на обвиненията, първоначалната информация беше за отвличане, затова и такова обвинение бе повдигнато. Вчера бе открит трупът на жертвата и по него бяха открити находки от удари, множество удари по главата и травма, която е несъвместима с живота. Това наложи изменение на обвинението и беше подигнато ново – за убийство, извършено по особено жесток начин“, разкри прокурор Иво Илиев.

Относно мотива от прокуратурата обясниха, че двамата са имали връзка, която са прекратили наскоро, но това не е било предмет на разследване в първите часове на разследването.

„Основното беше да се намери тялото на жертвата и да се съберат доказателства за авторство на деянието. Към момента доказателствата сочат, че по всяка вероятност извършител на престъплението е именно бившият приятел на Алена, тъй като е установено, че тялото й е превозено с личния й автомобил до местността, където е намерено, в автомобила е открита кръва, а е установено, че впоследствие автомобилът е управляван от Виктор. Това са доказателствата, на които стъпваме в момента. Индикация за това е, че в последствие е напуснал страната“, разкриха от прокуратурата.

Заподозрян за убийството е бившият приятел на Алена – Виктор Спига. Той бе арестуван в северноиталианския град Асколи Пичено от местната полиция в неделя срещу понеделник през нощта. Той е задържан, докато се връщал в хотела, където се бил настанил. Конфискуван е и автомобил, нает от компания за коли под наем в София.