Алибегов: Пълен абсурд е безплатен тест да струва 10 лв.

0
185
Ричард Алибегов Кадър: БТВ

Служителите да идват на работа и без сертификат, призова той

„Каква е разликата между моя сервитьор и държавен служител, където са по 20 човека в стая? Не може да има разделение на работещите хора в България. Аз лично ще кажа на служителите си, че който има документ – има, който няма, пак да си идва на работа. Нямаме право да ги спрем да идват на работа или да ги пуснем в неплатен отпуск. Имаме 20% ваксинация“. Това коментира пред Нова тв Ричард Алибегов, председател на БАЗ и Алианса на туристическата индустрия в България.

Той изтъкна, че в момента тестовете струват между 35 и 45 лева.

„От три седмици сме организирали правенето на тестове, една част плащаме браншовите организации или заведенията. Клиентът плаща 10 лв., другите – ние. Това струва по няколко хиляди лева на ден на собствениците“, заяви Алибегов.

Според него трябва да се приемат теста на антитела на преболедувалите, но нерегестрирани, както и европейската концепция за безплатни тестове.

„Безпрецедентно е да се въвежда зелен паспорт при под 60% ваксинация, защото застрашава икономиката на страната. Това е смърт за бизнеса. Имаме 1,5 млн. преболедували. Пълен абсурд е безплатен тест да струва 10 лв.“, смята Алибегов.

Той подчерта, че проверяващите също трябва да представят зелен сертификат.