Анна Александрова: Правителство на ИТН ще е еманацията на задкулисното управление и тайните договорки

0
189
Анна Александрова

Никой няма да знае на каква цена, как и защо се осигуряват мнозинствата по конкретни законодателни инициативи

„Няма никакво значение дали „Демократична България“ и ИМВ на Мая Манолова ще влязат в правителство на „Има такъв народ „, защото отсега е ясно, че такъв състав и структура на Министерски съвет не може да бъде гласуван в пленарна зала, без подкрепата на ДПС или БСП“, коментира във фейсбук депутатката от ГЕРБ Анна Александрова последните политически сътресения у нас.

По думите й подобно правителство ще е еманацията на задкулисното управление и тайните договорки, защото никой няма да знае на каква цена, как и защо се осигуряват мнозинствата по конкретни законодателни инициативи.

Александрова подчертава, че когато се формира коалиционно правителство, партиите, които го съставят, е редно да участват с персонални кадри в него, не за да си поделят властта, а за да се покаже на хората, че носят споделена и обща политическа отговорност за управлението на страната.

„Хора като Христо Иванов тепърва ще трябва да обясняват на българските граждани, как и защо биха подкрепили или участвали в правителство, което е създадено и гласувано с гласовете на ДПС или БСП“, казва още тя и подчертава, че времето, в което ПП ГЕРБ им бе виновна за всичко, е свършило.

„Политическата криза в страната, тоталният хаос в нея и бъдещите събития в държавата са пряка вина и отговорност на партиите ИТН, ДБ, ИМВ, БСП, ДПС и техния общ патрон Румен Радев!“, казва още Александрова.