Андрей Райчев: Идват две цунамита към правителството и ще го удавят

0
365
Андрей Райчев

Нинова ще мълчи най-дълго, Трифонов е пред изригване, коментира социологът

Напрежението в управляващата коалиция е голямо, коментира пред БНТ социологът Андрей Райчев.

„Нинова няма ход, за нея излизането от властта е много лошо, тя ще мълчи най-много. Христо Иванов и Атанас Атанасов са пред излизане, те няма да мълчат. (Слави) Трифонов е пред изригване, пред събаряне. Какви рокади могат да предложат Петков и Василев“, запита Райчев.

По думите му има едно „перманентно друсане, което продължава година и половина. Мнозинството на двамата младежи (премиера Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев – б.р.), не беше тяхно мнозинство, това не беше техен вот, това беше специален вот – подарък за тях, както преди беше за Слави Трифонов, за да свалят Бойко Борисов“, каза Райчев.

„Те се държат като хора, които имат мнозинство, това е коренът на всички неприятности“, поясни Райчев. По думите му предстоят две големи вълни, които са като две цунами – едното е оръжия за Украйна, а другото – Македония. Тези цунамита вървят към това правителство и ще го удавят. Ако Нинова позволи да се даде оръжие на Украйна, тя ще получи нула гласа“, поясни социологът.

Също така, ако съпредседателят на ДБ Христо Иванов допусне да не се даде оръжие на Украйна, това е капан за тяхната структура. По македонския въпрос всички заедно с изключение на лидерите на коалицията мислят да не пада ветото. Електоратът това е решил и партиите няма да мръднат от тази позиция. Те са в тежка кулминация, каза Райчев.