Антон Кутев: По-добре е БСП да не подкрепя кабинета на ИТН. Възможно най-скоро конгрес и оставка на Нинова

0
171
Антон Кутев

Кое гарантира, че политиките на БСП ще бъдат изпълнени, пита говорителят на служебния кабинет

По-добрият вариант за БСП е да не подкрепя кабинета на „Има такъв народ“. И не са ми пуснали sms от президентството, за да го кажа това. Това е личното ми мнение, заяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев в предаването „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

„Ситуацията е сложна и е добре да имаме правителство, но не на всяка цена. Предложеният състав на МС заедно с нежеланието на ИТН за писмено споразумение, задава неясноти и говори за нестабилност. Кое гарантира, че политиките на БСП ще бъдат изпълнени? На честна дума ли да вярваме?!? Това, което пише в декларацията на ИТН, няма нищо общо с приоритетите ма БСП“, допълни той.

„Смятам, че възможно най-скоро трябва да се свика конгрес на БСП и Нинова да подаде оставката си! Може след това да бъде преизбрана, но този акт е редно да бъде направен“, каза още Кутев.

„Колкото до дейността на служебното правителство, то изпълни основната си дейност. Нещо повече – успя да разкрие редица нарушения, да разбие много корупционни схеми, както и да ограничи купения вот“, подчерта говорителят.