АПИ вече има нов шеф

0
296
Тодор Василев

Името на Тодор Василев бе замесено в скандала с разтопения асфалт на „Дондуков“

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов назначи Тодор Василев за председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

До този момент поста като временно изпълняващ длъжността заемаше инж. Ивайло Денчев. Той остава в УС на пътната агенция заедно с инж. Веселин Пейков.

По закон, министърът на регионалното развитие и благоустройството определя ръководството на АПИ. С назначението на Василев местата в тричленния управителен съвет на пътната агенция вече са попълнени.

Тодор Василев е магистър по бизнес администрация и бакалавър по финанси от Нов български университет. Избран е за народен представител в 45-то Народно събрание.

Преди това е заемал длъжността финансов мениджър в строителна компания.

Бил е заместник-председател на УС на Сдружение за научноизследователска и развойна дейност и директор „Връзки с инвеститорите“ в „София Тех Парк“ АД. Има богат опит и в банковото дело.

Това е официалната информация за него. Ето какво написа агенция ПИК за Тодор Василев през март т.г.:

Кандидат-депутат от листата на Слави Трифонов се оказа замесен в един от най-големите скандали с ремонти на улици в София.

Става дума за екшъна с разтопен асфалт на бул. „Дондуков“, моста „Чавдар“ и ул. „Тодорини кукли“ в район Подуяне преди година, при който бяха повредени гумите на стотици автомобили, а бесните шоьфори не можеха да повярват, че се извършват толкова некачествени дейности. Лепкавата маса от разтопен битум беше разнесена от минаващите коли от пукнатините, които запълвала в асфалта и кметът на София Йорданка Фандъкова чисти с дни улиците, като глоби изпълнителя за нанесените щети. 

Тогава в скандала лъсна фирмата, която поддържа целият район „Подуяне“ – „ДЛВ“ ЕООД на пернишкия бизнесмен Станислав Добрев, известен като Слави Транспорта. А като неин представител по медиите бе изпратен млад мъж на име Тодор Василев. Същият сега е акостирал в листите на партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“. При това не къде да е, а на второ място в листата в Пазарджик. 

Проверка на ПИК показа, че злочестият представител на пътната фирма първоначално е бил на трета позиция, но от формацията на чалга водещия са поискали от ЦИК да направят разместване и са го дръпнали на по-доброто второ място. Само може да се гадае каква е причината за това, но е факт, че Слави Транспорта от години е познат в Перник като пръв приятел на Слави Трифонов, а двамата са и комшии в тузарския комплекс „Делта Хил“. 

Припомняме, че компанията, в която работи кандидат-депутатът Тодор Василев е критикувана от години и заради лошо изпълнени ремонти в самия Перник. В сайта на фирмата е посочено, че е изпълнявала обекти освен на Столична община и на община Перник, но и още на община Кюстендил.  

Фирмата „ДЛВ” започва възхода си от Перник, където е регистрирана в началото на промените от Добри Владимиров, баща на Станислав Добрев. В миньорския град си спомнят, че навремето компанията се занимава основно с превози, като при това стопанисва огромния гараж на някогашния комбинат „Стомана”. Добри Владимиров и семейството му минават за едни от най-богатите в града. Със строителен бизнес се занимават и синът и дъщерята на бизнесмена.

Синът Станислав Добрев е известен още, че шофира жълт „Макларън”. Приятел е със Слави Трифонов и затова и заедно си взимат палати в баровския комплекс „Делта хил“ край Перник.