Асен Василев на тайна среща с представители на петролния монополист „Лукойл“

0
233
Асен Василев

Остава тайна какво е договорено на тази среща

Вицепремиерът Асен Василев е бил на тайна среща с представители на петролния монополист „Лукойл“, която се е провела на 12 март следобед, съобщи Tribune.bg., като се позова на свои източници.

Каква е била целта на посещението на вицепремиера все още не е ясно, защото до този момент няма публична информация. Остава загадка и защо точно Асен Василев е провел тази среща, а не икономическият министър Нинова, която преди месец обяви, че ще прави проверка на цените на горивата във всички бензиностанции.

Загадка остава и какво точно е договорено между правителството и петролния монополист, след като най-скъпият нефт падна с повече от 10%, а у нас цените по бензиноколонките скачат – за седмица котировките на дизела се качиха от 3,01 лв. в понеделник на 3,08 лв.

Още при сформирането си правителството има топла връзка с „Лукойл“ благодарение на Диана Дамянова, която прави PR стратегиите на Кирил Петков и Асен Василев. Дамянова е по-известна в средите като медиен съветник на шефа на „Лукойл“ Валентин Златев.