Асен Василев: Отстъпки за размразяване на преговорите не трябва да има

0
3779
Асен Василев Снимка: архив

Няма нито една дума, зад която не бих застанал, казва той

„На този запис няма нито една дума, зад която не бих застанал. Видях, че са рязани мои изказвания като това за съгласуване на службата и за държавната администрация. Казвал съм това по площадите пред избирателите“, заяви пред Нова телевизия съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев по повод на изтеклите записи от заседанието на „Промяната“.

„Цялата мелодрама може би е с цел да се извади някакво предимство в преговорите с ГЕРБ, но оторизиран е Денков“, каза Василев.

В отговор на въпрос дали не трябва да има отстъпки той заяви, че „ако отстъпките са, за да се размразят преговорите, такива не трябва да има“.

И сподели мнение, че ротацията не трябва да се сменя и акад. Денков все пак трябва да е в първите 9 месеца премиер.

Асен Василев заяви още, че не бил интересен Радостин Василев, защото той е очаквал атака срещу това правителство, „имало много силни интереси то да не се състои“. Твърди, че ако записът не бил изтекъл от техен член, е щяло да се случи от някоя „жълта медия“: „Службите се занимават с интриги“. По думите му е нормално тези назначения да бъдат одобрени от партньорските ни служби, които били именно в посолствата. Според него, за да може тези хора да си свършат работата, те трябва да имат доверие, да са одобрени от партньорските служби на съюзите, в които България участва.