Асоциацията на европейските журналисти сравни номинацията на Карбовски за СЕМ с избирането на Пеевски за шеф на ДАНС

0
274
Снимка: архив

Организира протест под надслов „Спрете гаврата с медиите“, иска оставката на Тошко Йорданов като шеф на комисията по култура и медии

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) организира протест под надслов „Спрете гаврата с медиите!” срещу номинацията на Мартин Карбовски за член на СЕМ от „Има такъв народ”. Събитието е предвидено за петък от 18:30 ч на площад Народно събрание.

„ИТН са поредните, които решиха, че могат да злоупотребяват със и без това изстрадалата медийна среда в България. Номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии е преминаване на червена линия от рода на избирането на Делян Пеевски за директор на ДАНС”, пишат от асоциацията.

„Информация за номинирането на Карбовски се появи минути, след като АЕЖ публикува своя позиция какви трябва да бъдат кандидатите за членовете на съвета. В нея се казва – „винаги да са спазвали професионалните и етичните стандарти. Никога да не са използвали език на омразата и да не са разпространявали дезинформация”, подчертват от АЕЖ.

„Карбовски е всичко онова, което един член на СЕМ не трябва да бъде. Настояваме за оттегляне на кандидатурата му и оставка на Тошко Йорданов от поста председател на парламентарната комисия по култура и медии”, пишат в заключение на страницата си от асоциацията.