Байдън изпуснал мощно газове пред Камила в Глазгоу

0
543
Джо Байдън

Беше дълго и силно, невъзможно за игнориране, твърдят близки до нея. Тя не могла да спре да се смее

Американският президент Джо Байдън „освободил емисия газове“ /пръднал силно/, докато говорел със съпругата на принц Чарлз – Камила Паркър Боуз, предадоха медии на Острова, цитирайки The Mail on Sunday.

„Беше дълго и силно, и невъзможно за игнориране“, твърди източник от обкръжението на херцогинята. Самата Камила не могла да спре да се смее и да говори за случилото се след срещата. Дипломатическата сила на кралските особи бе демонстрирана на прием в художествената галерия Kelvingrove.

Във връзка с куриозната случка британските медии коментират, че Джо Байдън се е представил като „достоен“ наследник на президента Доналд Тръмп, който беше известен с нестандартното си поведение и множеството гафове.

„Премиерът на Великобритания – Борис Джонсън, може и да е приветствал Джо Байдън като „голяма глътка свеж въздух“ – но изглежда, че събитията на климатичната конференция Cop26 са дали на херцогинята на Корнуол, на някакво ниво, основание да не се съгласи“, отбелязва и Independent. Изданието твърди, че след неприятната случка се е обърнало към Кларънс Хаус, но от резиденцията на престолонаследника принц Чарлз са отказали коментар.

Предполагаемият метеоризъм /образуване на газове в червата/ на Джо Байдън бързо започна да се разпространява в Twitter, където е наречен „fartgate“.

„За съжаление „изпускането на вятър“ пред херцогинята на Корнуол идва часове, след като американският президент е направил опит да извади САЩ от сянката на администрацията на Тръмп, извинявайки се за решението на своя предшественик да се оттегли от Парижкото споразумение за климата“, посочва Independent.

Джо Байдън вече обеща да намали наполовина емисиите на страната си до 2030 г. през април, но в понеделник одобри дългосрочен план за това как да постигне нетна нула две десетилетия по-късно. В петък той отпразнува още приемането на законопроекта си за инфраструктура от 1,2 трилиона долара от Конгреса, който според него ще направи „исторически и значителни крачки, които поемат климатичната криза“.