Българин загина, докато поправя покрив в Италия

0
50
Снимка: pixabay

Ден преди това празнувал 60-годишния си юбилей

Български работник загина при трудов инцидент в Ацано Дечимо, който се намира до италианския град Порденоне. Мъжът паднал от покрива на сграда, който поправял. Тя претърпяла щети по време на последните разрушителни порои в Северна Италия. Българинът Васил М. работел от дълги години за фирма във Виченца, но бил изпратен за работата по покрива в Ацано и това бил първият му работен ден там. Само ден преди трагедията мъжът отпразнувал 60-годишния си юбилей със семейството си.

Според изданието „Порденоне тудей” инцидентът станал в 16 часа следобед на 31 юли.Тогава работникът вървял по покрива, но една от плочите поддала и той паднал. Работниците от фирмата “Идеа кампионари”, за която българинът трябвало да извърши ремонта, извикали веднага „Бърза помощ”. Медиците се опитали да го съживят, но напразно.

Според статистиките в Италия през 2023 г. се наблюдава тенденция на намаляване с 25% на броя на инцидентите по време на работа, в сравнение с миналата година. В същото време обаче е регистрирано увеличение в броя на смъртните случаи при трудови инциденти.