Български пожарникари отново тръгнаха спешно на помощ на Гърция

0
35
Пожарникарите тръгнаха за Гърция.

Изпращаме и модул за наземно гасене на пожари

Днес следобед, част от българския модул за наземно гасене на пожари премина българо-гръцката граница при пункта „Маказа”, за да окаже спешна помощ на гръцките огнеборци в борбата с огнената стихия, която се разрази в северната част на Гърция през последните денонощия.

В състава на модула влизат 5 пожарни автомобила, 2 микробуса, 1 щабен автомобил и 36-ма пожарникари от Главна дирекция, Столична дирекция, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил, Благоевград, Габрово, Шумен, Перник и Хасково. Ръководител на екипа е комисар Валентин Василев – директор на РДПБЗН – Благоевград, а зам.- ръководител е главен инспектор Радослав Стефанов – началник на сектор ПГ и СД към РДПБЗН – Габрово.

Българските пожарникари бяха изпратени от стадион „Арда”, гр. Кърджали от гл. комисар Александър Джартов, директор на ГДПБЗН, след кратък инструктаж в изпълнение на мисията.

Очаква се нашите огнеборци да влязат в битка с пожарите в района на Александруполис, където огънят се разраства и е в непосредствена близост и до общата ни граница.