Бащата на изчезналия Сашко: Може да е заспал в някой вход

0
68
12-годишният Александър от Перник

Четвърти ден продължава безрезултатното издирване на момчето

Четвърти ден продължава безрезултатното издирване на малкия Александър. Въпреки усилията на полицаи, пожарникари, алпинисти и много доброволци от момчето няма и следа. Бащата на Александър заяви, че детето може да е заспало в някой вход.

Александър Цветков обясни, че последно е видял сина си, когато отишли на разходка.

„Ние ходим на разходка по различни маршрути и когато спрях колата, той излезе и аз карах след него, но просто за момент се разсеях с телефона и той много бързо изчезна“, заяви Александър Цветков пред bTV.

Това не е първият път, в който 12-годишното момче бяга, каза близък на бащата.

„Детето е с аутизъм и често се случва да бяга. Просто има този навик. Искам да призова гражданите за нещо изключително важно. Виждам, че във „Фейсбук“ се появяват клипчета, снимки. Призовавам хората да не правят снимки и клипове, а да отидат до детенцето, ако предполагат, че това е Сашко. Да го хванат за ръка, да го погледнат, дали е той и ако наистина е той, да сигнализират на 112“, призова Марио Антонов, близък на семейството.

В търсенето освен полицията се включиха и планински екипи, десетки доброволци и специализирана техника и хеликоптер. Усилията на доброволците бяха насочени в градската част, докато в по-трудно проходимите райони са планинските спасители, както и специализираната техника.

Активно се включи и екип на Столична община, който използва специални автомобили, оборудвани с термокамери. За съжаление до момента обаче няма абсолютно никаква следа от детето или нещо, което може да насочи къде е.