Бебе ранено в катастрофа, майка му е в кома

0
39
КАДЪР: Фейсбук/Катастрофи в София

Шофьорката на едната кола била пияна

Петима души, сред тях бебе на шест месеца, са пострадали при тежка катастрофа между две коли в София.

Сигналът за произшествието, станало на Площада на авиацията, е подаден в 0:40 часа тази нощ, съобщиха пред БНР от Центъра за спешна помощ.

20-годишната майка на бебето е в тежко състояние и е изпаднала в кома. С черепно-мозъчна травма тя е настанена за лечение в УМБАЛ „Света Анна“. Младата жена е била пасажер в една от колите. Бебето й е с контузия на главата, откарано е в „Пирогов“.

Пострадали са двама мъже – 31-годишният водач на автомобила, в който е било бебето, както и техен спътник на 22-годишна възраст. И двамата са настанени в УМБАЛ „Света Анна“. Шофьорът е с контузия на глава и ръка, а другият пострадал е с контузия в областта на кръста.

Изпратени били три линейки, които пристигнали на мястото на ПТП-то девет минути след подаването на сигнала. По-късно е изпратен и четвърти специализиран медицински автомобил за повторен преглед на 33-годишната водачка на другия автомобил от пътното произшествие.

Тя е само с охлузване на крака и не се е наложило да бъде настанявана в болница. Според очевидци тя е седнала зад волана след употреба на алкохол, а тестът й е отчел 0,9 промила.