„Биволъ“ опровергаха Тошко: Никога не сме писали за депутатката Росица Кирова

0
252
Тошко Йорданов

Позоваването на нашата медия като източник е инсинуация, казват от сайта

Все по заплетен става казусът около тиражирани твърдения от трибуната на Народното събрание. Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов обвини депутатката от ГЕРБ Росица Кирова, че е съдружничка на наркотрафикант. По-късно се извини и каза, че е прочел информацията в сайта „Биволъ“, припомня „Трибюн“.

Извинението обаче също се оказа с недостоверно твърдение.

„Във връзка с изявление на зам.-председателя на ПП ИТН Тошко Йорданов, в което се цитира „Биволъ“ като източник на „непроверена информация“, се налага да отговорим по повод на многобройните запитвания:

„Биволъ“ никога не е писал или публикувал никаква информация за депутатката Росица Кирова. Публикациите в медиите, засягащи въпросната личност или нейния съпруг, не са продукт на „Биволъ“, нито имат връзка с каквото и да било съдържание, поместено на сайта. Позоваването на нашата медия като източник в тази връзка, не отговаря на истината и може да се квалифицира като инсинуация!

Основен принцип на „Биволъ“ е фундаменталното правило в журналистиката да се публикува винаги проверена и достоверна информация, чиято валидност е подплатена с неопровержими факти, документи, или надеждни източници на информация.

От тази гледна точка, посочването на „Биволъ“ в извинението на Тошко Йорданов /без да можем да коментираме неговата същност/ към депутатката Кирова, е само по себе си „непроверена информация“ и най-малкото некоректно. Срещу подобни медийни прецеденти, създаващи спекулации и манипулации в публиката, „Биволъ“ винаги се е противопоставял категорично“, написаха журналистите от медията в страницата си във Фейсбук.