Бизнесменът Рагевски сам застрелял и разфасовал младия мъж, няма доказателства готвачът му да е замесен

0
301
Станимир Рагевски конвоиран от полицаи Снимка: Флагман

Убийството е извършено в жилището на жертвата, твърди прокуратурата

Късно в сряда полицията в Бургас откри разчлененото тяло на младия мъж, когото близки и полиция издирваха от около две седмици. За отвличането на 28-годишния Юмер Мехмед в понеделник беше арестуван известният бургаски брокер на недвижими имоти Станимир Рагевски.

На брифинг на прокуратурата днес стана ясно, че първоначално повдигнатото обвинение на Рагевски за отвличане е изменено в такова за убийство. Органите на реда защитиха тезата, че то е извършено умишлено. За това престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

„На база събраните доказателства е установено безспорно, че Юмер Мехмед е убит от Станимир Рагевски с огнестрелен изстрел. Това е станало на 4 август, като в период от няколко дни обвиняемият по делото е съумял да направи опит да укрие трупните останки”, обясни прокурор Десислава Трифонова, цитирана от Нова тв.

Към момента обвинението няма доказателства, че друг човек е съдействал или склонявал Рагевски към извършване на убийството. От прокуратурата обясниха, че все още е рано да бъде дадено категорично становище за мотивите за престъплението.

Убийството е извършено в Бургас, в жилище на обвиняемия и неговата съпруга. Разчлененото тяло на жертвата беше открито в близост до централния път между Долно Езерово и Братово. То е било натъпкано в чували. На мястото дойдоха полицейски екипи, които започнаха втори оглед.

Във вторник в ефира на „Здравей, България” Християна Радоева, дъщеря на изчезналата преди десет месеца Теодора Бахлова, изказа съмнения, че именно задържаният е свързан с изчезването и на майка ѝ. Тя се издирва от около 10 месеца. По думите на младата жена и Юмер, и Теодора са имали контакти с арестувания бизнесмен, преди да изчезнат.

Трифонова обясни, че към момента работата по досъдебното производство не е доказала връзка между убийството и изчезването на Теодора Бахлова. „Това не означава, че не работим и в тази посока. Работи се и се уточнява”, увери прокурор Георги Чинев.