Бойко Борисов: Депутатите от ГЕРБ-СДС ще бъдат в залата и ще гласуват против правителството на ИТН

0
175
Снимка: фейсбук

Коалицията трябва да стои максимално отдалечена от тези отровни партии на омразата, бе категоричен лидерът на ГЕРБ

Депутатите от ГЕРБ ще бъдат в залата и ще гласуват против правителството на ИТН, е решила изпълнителната комисия на партията, съобщи на брифинг Бойко Борисов.

„От ИТН не получихме никакво писмо. Макар и неграмотно написано, щеше да е някакъв знак. Коалицията ГЕРБ-СДС трябва да стои максимално отдалечена от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа, не се отнасят уважително към избора му. Възлагаме на нашите депутати да си влязат в залата и да си гласуват против правителството. Защото всяка друга наша формула на добронамереност и отговорност, би означавала да ни привързват с някакви кукловоди, сценаристи или каквото и да е било друго. Ние не искаме това, не сме от тях“, посочи лидерът на ГЕРБ.
„Актуалната ситуация може да се определи само с една дума – пълен хаос. Имаше една приказка за царството на лудите, където нормалният бива обявяван за луд. Слушах внимателно интервютата на Станислав Трифонов. Хубаво е, че иска да поеме отговорност най-сетне за това, което една година прави. Въпросът е как ще го направят и дано да го направят. Отговорността е изцяло тяхна“, допълни лидерът на ГЕРБ .
Демокрацията била скъпо нещо, коментира Борисов изказвания, че може да има още едни избори и разходите за тях не са проблем. Да, тя е скъпо нещо, но е и отговорност да управляваш, поясни той.
„Отиването на избори отново е безотговорно. Демокрацията е голяма отговорност. Тя може да се упражнява от свободни хора, които мислят. В ЕС са преценили, че машинният вот може да се манипулира, затова го няма никъде. Наложиха страх, такъв какъвто не е имало от времето на комунистите. Кръстникът на всичко това е Румен Радев“, каза лидерът на ГЕРБ. 

Борисов е категоричен, че партия ГЕРБ не може да бъде изчегъртана. „Направили сме толкова много неща, така че не може да бъдем изчегъртани. За тези две месеца Стефан Янев не е направил нищо. Дори Планът за възстановяване не е готов. Другите държави ще отидат за втори траншове, а ние още нямаме план. За ваксинацията не искам да говорим. Ние сме хора с опит и знаем какво е да се препълнят болниците“, каза той.

Знаели много езици, а не знаят главния – български, заяви лидерът на ГЕРБ по повод писмото на ИТН, с което канят други партии на преговори и в което имаше много правописни и пунктуационни грешки.