Бойко Борисов с подарък за рождения си ден от президента на Египет – символ на бога на справедливостта

0
401
Бойко Борисов и Абдел Сиси

Лидерът на ГЕРБ получи и поздравителен адрес за приятелството между двете държави от Абдел Сиси

Президентът на Египет Абдел Фатах Саид Хусайн Халил Сиси подари на Бойко Борисов символът на бог Хор. Лидерът на ГЕРБ получи и поздравителен адрес за приятелството между двете държави, с пожелание за много здраве и успехи.

Подаръкът носи и невероятна символика, тъй като Хор е бог на справедливостта. Смята се, че ще той се въплъщава в птица и следи всичко отвисоко. Смятан е за закрилник и войн. Едно от най-важните божества на египетския пантеон.

Хор е смятан за първия фараон – фараонът на Египет е негово въплъщение и именно тази божествена същност дава законното основание за владичеството му.

Неговият образ се появява в древни египетски произведения на изкуството, гробни картини и Книгата на мъртвите.

В допълнение към връзките си с небето Хор се възприема като символ на лова. Като защитник на кралските семейства, които претендират за божествен произход, той е свързан с битки на царете, за да поддържа монархията.

„Скъпи, верни приятелю. Приеми подаръка от народа на Египет и мен по случай рождения ти ден. Бих искал да използвам случая и лично да ти пожелая, щастие, здраве и успехи“, написа в пожеланията си президентът на Египет, като пожелава просперитет на Борисов, България и народа му.

Лидерът на ГЕРБ днес навършва 63 г.