Бойко Борисов: Върнаха мандата и избягаха, ГЕРБ ще бие ПП с поне 8% на изборите

0
194
Снимка и видео: фейсбук

Партията ще върне втория мандат. Лидерът призова Кирил Петков да внесе закон за диверсификацията

За шест месеца една къщичка за птици не са направили, една алея. Магистрала „Тракия“ е опасна за живота на хората, защото не се поддържа. Но това не им беше достатъчно, цяла предизборна кампания изградиха върху ГЕРБ, нападна управлението на „Продължаваме промяната“ Бойко Борисов.

В последните дни излезе АДФИ, която е подчинена на вицепремиера Асен Василев и тя не откри никакви нередности при договорите за строителство на „Хемус“, изчете той информации от петък. Една година рашковщината шестваше и лъжата срещу нас бе основна новина, добави лидерът на ГЕРБ. И поиска от медиите в залата докладът на АДФИ да е първа новина по новините довечера.

„Знаете ли защо няма да има правителство? Защото опитвахте да обяснявате как някакви добри хора опитват да ни спасят. Никакво правителство“, заяви Борисов.

Той се върна на 2021 г., когато на 6 август е трябвало да се одобри правителство на ИТН. Тогава заради подкрепа от ГЕРБ се стигна до парадокса партията, която предлага правителство да не влезе в зала, припомни той.

Вчера Кирил Петков отиде да направи едно бутафорно откриване на газова връзка. Тя при нашето управление бе повече от половината изградена, но не е готова още. Поне месеци още няма да е изградена, продължи с критиките си Борисов. Той нападна премиера в оставка, че е дезертьор.

„Какво смятам да направим ние? Зная, че много ще ви объркам вас в залата. Те знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат. Партията не ме послуша за вота на недоверие, но вие бяхте прави. След 2-3 месеца те обаче щяха да си изчезнат. Защото вижте панически какво правят – Асен Василев веднага вкарва в парламента промяна в закона за хазарта в последния момент, защото тяхното управление е причинило големи проблеми там. Остава им опорката, че ако те не управляват купища закони за правосъдна реформа ще се провалят. Тяхната реформа се свежда до това да намерят пост на Бойко Рашков. От цялата им мащабна реформа има само 3 внесени законопроекта, а само един е приет от управляващата коалиция за седем месеца. А тези момчета са от година и половина министри. Рашков е от година и половина министър, а се оправдава за всяка грешка на полицаи“, заяви Борисов.

Скъсаха готов кабинет, защото не могат да прехвърлят отговорността така на служебното правителство. Ние в такава политическа ситуация няма защо да си хабим името, категоричен бе Бойко Борисов. Той припомни как е помогнал с депутати и предложения на „Промяната“ при войната в Украйна и изпращането на оръжия, решението за Северна Македония, изгонените руски дипломати. Където можехме да ги смажем, ние внасяхме предложения и им помагахме, добави той.

Борисов обяви, че ГЕРБ ще победи ПП с поне 8% на изборите, за да не повлиаят машините. И призова Кирил Петков да внесе закон за пълната деверсификация на газа, за да не може служебното правителство да върне руския газ. Така ще получи подкрепа от 59 депутати.