Бонев и БСП не отстъпват за шефското място в СОС

0
220
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

Това стана ясно след срещата им в сградата на общината

Борис Бонев и БСП все още не са готови да отстъпят за председателското място в Столичния общински съвет. Това стана ясно след срещата им в сградата на Столичната община, пише „24 часа“.

Темата за шефското място дори не е била обсъдена, обясниха и от двете страни, а са говорили по политики. Ваня Григорова отрече възможността да се отиде на нови избори за общински съветници. Развръзката щяла да дойде през следващите дни. На въпрос на „24 часа“ дали левицата би се отказала от своя кандидат, тя обясни, че ще търсят подкрепа за него. Нови срещи предстоят в сряда, разкри тя.

„Личността не е проблем. Има четирима достойни кандидати, но никой от тях не може да събере необходимата подкрепа“, обясни Борис Бонев.

„Засегнахме най-наболелите теми като почистването в момента на улици и тротоари, проблемите с топлоподаването и тока. Това са неща, които касаят в момента гражданите на София, както и по-дългосрочни проекти. Колегите обясниха техните планове за инфраструктурни промени, има ли готовност за децентрализация“, обясни Иван Таков след срещата.

Социалистите ще искат финансово-икономически анализ от кмета Васил Терзиев за състоянието на Столичната община, за да видят какво е състоянието на града.