Борислав Цеков: Безспорно Кирил Петков обслужва чужди интереси

0
314
радев
Борислав Цеков

България изглежда по жалък начин, а не като държава, взела сериозно решение, казва юристът

Безспорно с експулсирането на руските дипломати Кирил Петков обслужва чужди интереси. България изглежда по жалък начин, а не като държава, взела сериозно решение. Изглеждаме като детска градина, в която се карат и се надвикват, заяви юристът и специалист по конституционно право д-р Борислав Цеков в ефира на „Твоят ден“ по Нова Нюз.

Според него начинът на вземане на решение за експулсиране на руски дипломати и грешен и некомпетентен. „Правителството подходи дилетантски и предостави възможност на Русия да постави ултиматум. Ако има ревизия на решението, ще бъде продиктувано от ултиматума. Едно правителство в оставка трябва да се въздържа от решения с дългосрочни последствия за държавата. Изгонването на дипломати е политически акт, не е нужно задължително да има юридически мотиви. Информацията е противоречива, може би доклад реално няма“, подчерта той.

По думите му такъв доклад трябва да бъде на разположение на председателя на НС и на президента. „Бориславова не може по такива драстични въпроси да взема отношение. Тя е чиновник, изглежда Петков иска да си измие ръцете. Борисов пък се опитва да лавира, търсейки хем критичен тон, хем да е от страната на евроатлантическата политика“, смята Цеков.