Борислав Иванов, който опита да свали украинското знаме от общината, е подал оставка като зам.-председател на СОС

0
95
Борислав Иванов Снимка: фейсбук

Той е и шеф на комисията по обществен ред и сигурност, за която обаче няма входирана оставка

Заместник-председателят на Столичния общински съвет Борислав Иванов е подал оставка. Това стана ясно от думите на председателя на СОС Георги Георгиев, който вчера я поиска заедно с колегите си от ГЕРБ-СДС и „Демократична България“. Причината са двата опита на Иванов да свали знамето на Украйна от сградата на общината.

Иванов обаче е подал оставка само като заместник-председател на СОС. Той е и шеф на комисията по обществен ред и сигурност, за която обаче няма входирана оставка.

„Току-що получих поисканата от мен оставка на заместник–председателя на Столичния общински съвет г-н Борислав Иванов“, заяви Георги Георгиев.

„Всичко започна в сряда, когато „Възраждане“, начело с техния лидер и колегата Борислав Иванов, откриха кампанията си за местните избори пред сградата на общината с протест и поредни опити за сваляне на знамето на Украйна. С протест започнаха кампанията си за местния вот и „Спаси София“, начело с Борис Бонев, които пък използваха димки… За съжаление, явно тепърва ще сме свидетели на такова поведение от двете политически формации.

Веднага след акциите на колегата Иванов, още вчера преди обяд, внесох доклад с искане за неговата оставка като зам.-председател на Столичния общински съвет, но и като председател на Комисията по обществен ред и сигурност. На 27-и октомври очаквам този казус да приключи в залата на Съвета, където всъщност трябва да намираме решения на важните за софиянци въпроси, а не да превръщаме общинския съвет в заложник на трагикомични предизборни сцени на кандидати за спасители на София. София може и заслужава повече“, каза още Георгиев.