Борислав Колев е разкрил на кого е носил милионите за магистрала „Хемус“

0
372
Борислав Колев е единственият обвиняем по разследванията на Рашков. Снимка: Румяна Тонева, 24 часа

Остава под домашен арест

Борислав Колев, обвиняем от края на миналата година за пране на пари по делото „Хемус“, остава под домашен арест. Това реши Софийският апелативен съд. Магистратите потвърдиха определението на Софийския градски съд.

Защитата му поиска по-лека мярка за неотклонение – парична гаранция в разумен размер. Като причина беше посочено, че Колев помага на разследването и дори е посочил човека, който е вземал парите, след като са били теглени от банката. Обвиняемият е разказал и за друг мъж, който е организатор в схемата – Георги Георгиев. Той го придружавал при тегленето на парите.

42-годишният Борислав Колев е обвиняем от края на миналата година за изпиране на над 53 млн. лв., преведени за лот-5 от Автомагистрала „Хемус“.

Според обвинението, той е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал и мотивирал различни лица да им станат фиктивни управители. Именно по сметките на тези юридически лица били преведени част от парите, предназначени за магистралата. Впоследствие мъжът придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парични суми. Така според прокуратурата с 52 тегления от юни 2020 до септември миналата година мъжът получил над 53 милиона лева.