Борисов: Благодаря на нашите избиратели, които гласуваха при тотален тормоз и насилие от администрацията на Радев /видео/

0
419
Снимка и видео: фейсбук

Още няколко дни ще броят изборите, за да ни изкарат втори, посочи лидерът на ГЕРБ

Благодаря на нашите избиратели, които гласуваха при тоя тотален тормоз и истинско насилие, които приложи спрямо тях цялата администрация на Радев, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

Рекордно иската избирателна активност показа абсолютното несправяне с провеждането на изборите на този кабинет – нямаше място, където да не се е повредила машина, посочи Борисов.

„В световната история ще влезе как полицията гони възрастна жена по стълбите, а тя яде разписката си. Дотам докараха народа!“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Повтори се сценарият от предишните избори. След като всички агенции даваха 8% преднина на ГЕРБ, в последния момент започна да се стопява разликата“, коментира той.

„Това, което имаме в момента, ни отрежда, че сме първа сила. Но няма значение. Моят прочит е друг. Народът изгони „мутрите“ от НС. Това, че влиза „Възраждане“, също трябва да ни говори много. Искрено съжалявам колегите Христо Иванов и Атанас Атанасов, защото не заслужават такава съдба – точно се засилят и… някой ги изпревари. Доста обидно, претендираш, че си най-знаещият и можещият, и „неблагодарният български народ“ те сложи при „Възраждане“. Само ми е мъчно за тях, не много, но ми е мъчно“, разсъждава Борисов.

Той подчерта резкия спад на ИТН и заяви, че това е доказателство за нетърпимостта на народа към безотговорността. И попита как ще се справят опонентите му със здравната криза, с икономическата, какво ще правят с еврозоната.

„Ние ще продължим да се държим отговорно. Смяната на една прическа не е промяна, а подмяна. Този парламент ще по-скучен без някои основни говорители. Бях си обещал да не го говоря това, но все пак ми носиха ковчега. Бяха ми пред къщата… И не мога да не се зарадвам“, заяви Борисов.

ГЕРБ получават първи сигнали за разминаване между протокола от машината и преброените контролни талони.

„Аз мисля че още няколко дни ще броят изборите, за да ни изкарат втори. И, ако сме живи, пак ще говорим – ще имаме нови данни. Дали сме първи или с фотофиниш втори… Вероятно ще дойде резултатът от чужбина и ще се повтори същият сценарий“, прогнозира лидерът на ГЕРБ. „Плюс-минус един депутат, не е стабилност“, подчерта той и посочи резултата на собствената си партия, постигнат под репресия.

Според Борисов преговорите за правителство ще са изключително сложни, защото партиите не се познават помежду си.

„Предстои приемане на бюджет. Надявам се. С тези милиарди, които изтеглиха… Ще трябва да мине през дефицита. Не могат да се направят много политики. Как ще работят? Сложно ще им е, защото те са популисти. Не пазят бюджета, не пазят дефицита, не спазват правилата и ще тръгнат пак в тази посока. И там ще бъдат спрени. Хайде да се порадват днес и утре, но да имат обеца на ухото какво стана с голямата вълна, която само преди 3 месеца доведе Слави Трифонов“, предупреди бившият премиер.

Той отправи и предупреждение, че идва тежка зима. „Хората нямат дърва за огрев, няма мерки за бизнеса, токът поскъпва. Радостта свършва в деня след сватбата“, пошегува се той.